Sökruta
Meny
Epost

Att ha en brevlåda på nätet är inte helt fel.
Du kan ha hundratals anledningar till att ha en och speciellt när du har en egen hemsida.
Varför skulle man behöva en e-post bara för att man har en hemsida? Jo, skulle det hända att någon skulle vilja komma i kontakt med dig så är det alltid bra att ha en e-post. Det går fort att komma i kontakt och kostar inga pengar. Som en fördel med att äga ett eget domännamn är att man kan skapa unika e-postadresser.

Vad är det som är bra med en unik e-post?
Du kan exempelvis ha en e-post som mattias @ webhotel .se istället för mattias_2005 @ hotmai .com. Om du har ett domännamn eller planerar att köpa dig ett så kan du skapa en e-post med två alternativ. Det ena sättet är ” forward e-post ” och det är till för att låta all post som skickas till mattias @ webhotel .se automatiskt gå till mattias_2005 @ hotmai .com. Detta är effektivt ifall man inte vill byta adress men ändå kunna ge ut ett unikt namn för en viss hemsida eller någonting annat privat. Det andra alternativet är att skapa en pop3 e-post och det betyder att du skapar en helt ny och fristående e-post. Du behöver alltså ingen tidigare postlåda som hotmail. Utan när du skapar en pop3 hos ett webbhotell så kan du exempelvis logga in på e-post.webhotel.se med dina uppgifter istället för att gå till hotmail. När du har en pop3 så styr du även hur mycket utrymme det får ha, det vill säga att du alltid kan utöka det. Skulle du vilja använda dig utav programmet Outlook Express istället för att logga in på din pop3 adress så fungerar det alldeles utmärkt. Det kan ibland kännas en aning lättare att bara klicka på en ikon för att sedan se vad för post man fått och du kan nästan lika enkelt skicka post genom programmet.

Som du kan se så finns det en del fördelar med att ha ett unikt och eget namn.
Vill du att kompisar och människor du nyligen träffat ska komma ihop din adress så känns det enklast att ha en kortare adress, då många namn på t.ex. hotmail brukar vara upptagna. Du som kanske är företagare skapar ett snyggt och enkelt namn för att komma i kontakt med dig och företaget.

Fler fördelar
Några fördelar som inte har så mycket med din adress att göra, men med att du har en e-postadress är att du kan ta emot fakturor och få bekräftelser. Det krävs även ofta att man behöver en e-post för att kunna bli medlem på vissa ställen, ibland måste du ha en e-post för att få beställa varor och dylikt. Detta känner majoriteten till men du som inte visste någonting om detta vet det nu.